Strida; Katlanabilen Kayışlı Bisiklet

 
Taşınabilir, kayışla çalışan, katlanır bir bisiklet.

STRiDA , İngiltere mühendis ve tasarımcı Mark Sanders tarafından tasarlanan,
'A' şeklinde belirgin katlanabilir çerçeveli, portatif, kayışlı, katlanır
bir bisiklettir . 
Öncelikle, depolama alanı sınırlı olabilen taşıtlara ve şehir sakinlerine
yönelik olan STRiDA, kullanımı kolay, katlanması kolay ve bakımı kolay
olacak şekilde tasarlanmıştır.

Konsept Bisiklet ödülü de alan Sanders bu ürününün üretim haklarını Glasgow'da kurulu bir İngiliz firmasına vermiş.

1987'de seri üretimine geçilen Strida, üst üste birçok ödül alarak üretim rekorları kırmış. 5.sene dolduğunda Portekiz'de üretilmeye devam eden bu model 25.000 adet satış rakamına ulaşmış.
 
 

2002 yılına gelindiğinde dünyadaki seri üretim maliyetlerinin ucuzluğununa bakılarak Tayvan'a taşınan üretim, Ming Cycle adlı firma vasıtası ile devam etmekte.

5 defa versiyon yenilemesi yapılan Strida, son hali ile ülkemize de ulaşmış durumda.

Strida,son yılların vazgeçilmez madeni olan alüminyum kadrodan üretilmiş. 7000 serisi alüminyumdan katlanabilir bu bisiklet 9 kg.civarındaki ağırlığı ile tek elle her yerde taşınabilecek bir model.
 

Kevlardan üretilen kayış sistemi ile hareket verilen Strida'da bu sistemin uzun ömürlülüğü için 50.000 mil'e kadar garanti veriliyor. Kablolu disk veya kampanalı fren seçenekleri bulunan Strida, 14 kg.lık bagaj yükü taşıma kapasitesine sahip. Hazır ağırlık kısmına girmişken şu bilgiyi de verelim; üretici toplamda 110 kg.'a kadar biniş yüküne müsaade ediyor.

Strida'nın en büyük özelliği katlanabilir ve kolay taşınabilir olması, zaten tasarımındaki farklarda bunu gösteriyor. Tek noktadan tek elle açılabilir kilidi ile 10 saniye' den kısa bir sürede katlama ve açma işlemini yapabilirsiniz. Her türlü taşıta yolcu beraberinde kabul edilen bu modeli yolculuk sonrası açarak bisikletle yolculuğunuzu sürdürebilirsiniz.
 
Teker noktalarına bağlantı konusunda da farklılık yaratan Strida, Cannondale'in efsane tasarımı Lefty ve Righty'den ilham alarak ön maşayı Lefty, arkayı ise Righty olarak tek noktadan bağlantı yapmış. Bu konudaki seçimi katlanma sırasında göbeklerdeki karşılıklı mıknatısla kilitlenme sağlayarak bisikletin daha az yer kaplamasını sağlıyor.

Strida özellikle trafik açısından zor ulaşılan yerlere girme, zorunlu toplu taşım ile transfer sonrası yerlere ulaşmada, küçük araç ile gittiğiniz yerde bisiklete binme ve tekne türü faaliyetlerinizde karada ulaşımlar için birebir çözüm üreten bir tasarım, hatta tekneniz büyükçe ise güvertede de binebilirsiniz.

Kolay kullanımı ve karışık hiç bir özelliği bulunmayan bu tasarım her yaştan kişilere hitap edebiliyor. 

Üretici bu ürünü kullanırken mutlaka kask takılmasını, bol pantolon ile binilmemesini ve tek tekerde gidilmemesi konusunda uyarıyor. Testimizde tek teker konusunu bir deneyelim dedik ve üreticinin uyarısının ne kadar gerçekçi olduğunu anladık, ağırlık merkezinin biraz geride olması tek tekerde gitmeyi zorlaştıran bir durum ve arkaya doğru düşmeye neden oluyor.

Test sürüşümüz sırasında farklı yol şartlarında denedik ve City bike kategorisine göre daha uyumlu olduğunu söyleyebiliriz.

Amortisörüz olması, küçük tekerlek (14 inç) çapında olması, vitessiz bir sistem olması ve çok atak olmasına rağmen sert dönüşlerde biniş kabiliyeti gerektirmesi bizi bu seçime itti. Zaten Strida' nın üretim amacı kesinlikle pratiklik ve kolay kullanım yani arazi binişi veya atlama-zıplamaya müsait değil.

Eğer oturduğunuz yer ve çevre şartları şehirde bisiklete binmeye müsait ise işte size göre bir bisiklet, kaçırmayın deriz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.