Sosyal Mesafeli Bisiklet ve Pandemi

13-06-2020 15:26
Sosyal Mesafeli Bisiklet ve Pandemi

2020 Yılı kuşkusuz dünya tarihinin tek ve unutamayacağı bir yıl oldu. Ne yazık ki milyonlarca insan Korona Virüsün etkisinde kaldı ve hastalandı. Yüzbinlerce insan hayatını kaybetti. Dünyamızda milyonlar mücadele vermeye devam ediyor. Henüz ne olacağını da kestirebilen yok. Umarız insanlık bu zorlu mücadeleyi kazanır ve normal hayatlarımıza geri döneriz. 

Korona virüsü mücadelesi için Dünyanın dört bir yanında bisiklet çözüm olma yoluna koyuldu ve bununla ilgili çalışmalar da hızla devam ediyor. Otomobil ve toplu taşıma modası yerini bisiklete bırakıyor. Şehir planları değişiyor, yollardaki şeritlere bisiklet yolları ekleniyor. İki teker, sosyal mesafemize her yönden girmeye başlıyor. 


 

Pandemi süreci boyunca insanoğlunun kendini koruma çabası , sosyal hayatımız ve toplumca aldığımız tedbirler biraz olsun dünyamıza nefes aldırdı. Baksanıza , boğaza yunuslar akın etti.Geyikler evlerimizin bahçesinde bile arzı endam ederken doğa kendi özüne döndü. Hatta biz evlerimizde kalınca onlarda normal hayatlarına döndü de diyebiliriz. Ne kadar park, bahçe varsa daha bir yeşillenmedi mi? Oksijen daha artmadı mı? Hatta yanıbaşımızda duran parkta ki çimenin kokusunu almadık mı?

 

Evet , bizler evlerimize kapandığımız bu süreçte dünya nefes almaya başladı. Egzoz dumanın olmayışı bile hemen oksijen seviyesinde fark yarattı. İnanabiliyor musunuz? Hem de bunu ilk sokağa çıkma yasağında yani iki günlük bir süreçte farkettik. Pandemi ile beraber yeni alışkanlıklarımızdan biri sosyal mesafeli yaşam oldu. Bu sosyal mesafe olgusu , tamamen koruyucu ve bizler için tedbiri elden bırakmamanın anahtar kelimeleri. Tabi bu sosyal mesafeli yeni yaşamımız için maske ve dezenfektan şart. Çünkü, pandemi süreci hala devam ediyor.

Hayatlarımıza sosyal mesafemizi koruma bilinciyle tedbiri elden bırakmazken , işine gidip gelen insanların veya dışarı çıkmak durumundan kalan insanlarımız bu evre de toplu taşım kullanmaktan kaçındıkları gözlemlenmiştir. Ne kadar mesafeli olursak olalım bu tarz durumlar için maalesef kapalı ortamların riski daha fazla. Bununla beraber çocukluğumuzun belki de bize kattığı o iki tekerlekli özgürlüğümüz , bisikletimiz. Evet , yanlış okumadınız bisikletten bahsediyorum.

Pandemi ile birlikte herkes sosyal mesafesini gündelik hayatında nasıl koruyacağını şaşırıp , toplu taşımadan kaçınırken bisikletler belki çocukluğumuzda ki gibi heyecan vermese de can kurtarıcı bir ulaşım şekli olabilir. Nasıl olmasın ki? Dip dibe gitmek yok , sıkışmak yok , kapalı bir ortam zaten söz konusu bile olamaz. Şuan fazlasıyla gündem de hatta bir çok şehir kendi bisıklet yollarının yapımını hızlandırmış , belediyelerse kiralama bisikletlerini planlamaya geçmiş durumdalar. Yaşımız kaç olursa olsun sağlık için spor için iki tekerlekler pandemi bahanesi ile kapımızı çalıyor.

Zaten evde kalmaktan çok sıkılmadık mı ? Normalleşme sürecinde hazır kapalı ortamlardan ziyade , açık havanın tadını bisikletle çıkarmak kulağa hoş gelmiyor mu ?

Hem sizin ufaklıklara belki bir karne hediyesi ya da ilk iki tekerlek bisikleti öğrenmek için can atan arkadaşlarımız için de pandemiyi fırsata çevirelim mi?

Doğa egzoz dumanı salgılamayan çevre dostu bisikletçiler için hazır ve nazır. Sen de geç kalma.

 

Yazı: Delta Bisiklet
Fotoğraflar: Hürriyet

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.